ziekjes

Na zondag heel enthousiast tegen mijn snotterende moedertje gezegd te hebben dat het hier qua gezondheid met mij prima gaat kon het haast niet anders of mijn hele maaginhoud (en meer) komt er de volgende dag vrolijk uitgestroomd... Jaja, ik ben weer een paar kilootjes lichter ;)
Ik zal jullie de visuele beelden (volgens mij is dat dubbelop haha) en al te intieme details besparen, maar ik ben dus vanaf maandag al een beetje ziekjes. Maandagochtend ging het allemaal nog prima en zijn Hanna en ik enthousiast op een fiets gesprongen om naar een Tibetaans boeddhistisch klooster te gaan. Aardig eindje uphill en werd een beetje misselijk maar dacht dat dat kwam door de combi, veels te veel en lekker ontbijten bij de German Bakery en veels te veel lichamelijk inspanning voor iemand die gewend is alleen het kleine stukje naar je auto te wandelen. Bij het klooster ging het allemaal weer prima en echt een superleuke dag gehad. Ik heb echt nog nooit zulke recalcitrante (klopt dat??) monnikken gezien. Ze mogen daar niet praten maar dat betekende niet dat ze niet achter elkaar aan mochten rennen, elkaar mochten slaan, voetballen en met ons flirten. Echt grappig! Het klooster was van binnen net een kermis. Sowieso veel kleurtjes, maar dan ook nog een soort altaar met allemaal knipperende en bewegende lampjes, echt te grappig! En dan ook nog van die hyperactieve monnikken, dat kan je haast niet serieus nemen!!
Op de terugweg dus erg misselijk geworden en thuis meteen mn bedje in gedoken. Gelukkig niet over gegeven maar sindsdien erg moe, slap, misselijk en met vlagen erg aan de diarree. Vandaag voor het eerst geprobeerd weer echt wat te eten (toast met jam), maar meteen weer misselijk en last van mn buik dus dat stellen we nog maar even uit. Heb er gelukkig qua pijn niet zoveel last van, het is alleen jammer dat ik niet zoveel kan doen aangezien de meeste dingen hier toch wel een bepaalde mate van fitheid vereisen (wandelen, klimmen, fietsen, roeien).
Straks komt een deel van de kathmandu groep hierheen en morgenochtend vroeg gaan ze naar een uitkijkpunt in de bergen en dan door naar de werkplek van Jochem, Bas en Jelle. Ik ga sowieso niet mee en hoop dat ik me dan in ieder geval zaterdag goed genoeg voel om een beetje gezellig kerst mee te vieren, zou jammer zijn als ik dat ook misloop.
Hanna is ook een beetje niet lekker dus we zijn samen lekker aan het kwakkelen (ik iets meer dan zij). Maar wel een goede oefening aangezien we van de week besloten hebben na Nepal samen door India te trekken. We weten nog niet helemaal hoe of wat en willen ook niet teveel plannen (dat heet, Hanna plant, ik zeg vervolgens dat we beter niet zoveel kunnen plannen, Hanna zegt: dat is misschien ook wel zo, en plant vervolgens wat anders... je moet toch wat als je ziek op bed ligt haha!).
Maar even serieus, de plannen zijn nog vrij vers maar wel zeker en heb er superveel zin in. Al zijn we allebei wel een beetje nerveus, zowel over het samenreizen als over het naar India gaan. Aan de ene kant vind ik het best eng om me aan iemand te binden en toch een zekere mate van afhankelijkheid te creeeren, maar aan de andere kant is het wel een leuk, gezellig en veilig idee om met iemand te gaan. Niet omdat ik denk dat India onveilig is als meisje alleen, maar meer omdat ik toch merk dat ik sneller dingen durf en doe als ik samen met iemand ben en het ook wel fijn is om iemand te hebben op momenten dat het minder gaat, of juist heel leuk is. Al met al lijkt het me leuk en heb ik een instelling van: we zien wel hoe het allemala gaat lopen. India is geen gevangenis heb ik van Hanna's vader geleerd, dus we kunnen zo weer weg :) En Thailand is ook leuk hahahaha!!!
Nou, zover weer een korte update vanuit Pokhara. Tot snel (and keep the emails coming!! ;)

KUS!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer