Welcome to India

Ja mensen, het is officieel begonnen, Cindy en Hanna zijn op reis. Na een laatste culturele uitstap (zaterdag naar Bhaktapur) zondagochtend met een chocoladecroissant in de hand afscheid genomen van Nepal. Op het vliegtuig nog even kort kunnen genieten van de onbestuurbare bagagekarretjes, en toen was het einde echt daar. Een half uurtje later dan gepland stapten wij in het vliegtuig van DrukAir (nee, wij hadden dr ook nog nooit van gehoord) om vervolgens 1.5 uur later veilig afgeleverd te worden op Delhi Airport. In de trein nog leuk contact gemaakt met een Tibetaanse monnik die eigenlijk stiekem niet zo blij was dat ie een monnik was. Hij was een beetje rebels en erg grappig. Kreeg net een mailtje van hem en hij zit in de buurt van Dharamsala, dus misschien dat we hem nog wel een keertje gaan opzoeken. We lopen er nu al tegenaan dat onze reisplannen aan het veranderen zijn, en dat terwijl we nog geen 2 dagen onderweg zijn. We zitten er toch wel aan te denken om nog een stukje naar het noorden te gaan. Als het goed is is de Dalai Lama er over 2 weken, en het zou wel cool zijn om een teaching van hem bij te kunnen wonen.

Maar goed, de aankomst op Delhi viel alles mee. We hebben een prepaid taxi genomen die ons zowaar bijna voor de deur van ons hotel afleverde. Tot nu toe is alles dus prima gegaan. Weinig mensen die ons proberen op te lichten en degene die het doen hebben we meteen door. Dus we lijken bijna wel ervaren hihi. Gister eigenlijk weinig gedaan. Waren allebei moe, dus eerst even geslapen en 's avonds een hapje wezen eten en op tijd naar bed. Vanochtend een beetje regeldingen gedaan. Treinticket geregeld en ik heb een Indiaase SIM kaart gekocht. Helaas lijkt die niet echt te werken dus moesten een aantal keren terugkomen. Maar we blijven er relaxed onder, we zijn al gewend aan de Nepali stijl dus moeten niet te snel dingen willen. Het boeken van het treinticket viel trouwens reuze mee. Ze hebben een speciale office voor buitenlanders, en daar gaat het er erg westers aan toe. Geen lange rijen maar comfortabele banken waardoor het wachten een stuk minder erg is.

Uiteindelijk was het een uurtje of 3 en wisten we niet echt wat we wilden doen. Wilden eigenlijk een riksha nemen naar de Moskee, maar besloten om morgen een sightseeing dagje in te plannen en dus dan ook de moskee mee te pakken. In plaats daarvan een stukje gaan wandelen en genoten van een ijsje bij de McDonalds (tja, die hadden ze niet in Nepal). Lekker even in het park gezeten waar we een echte attractie waren. Je zou toch zeggen dat ze ondertussen wel een beetje gewend zijn aan westerse mensen. Maar volgens mij vinden ze het allemaal erg grappig om te kijken hoe wij de chipsverkopers, schoenenpoetsers en oorschoonmakers (!?!?) afwimpelen.

Tja, eigenlijk gaat het hier erg goed. India valt me tot nu toe erg mee, het is veel minder druk, vies en onaardig dan ik me voorgesteld had. Nu ben ik natuurlijk nog bijna nergens geweest dus alles kan nog veranderen maar mijn eerste indruk is in ieder geval goed.

Morgen gaan we naar Varanasi met de nachttrein, ben benieuwd of dat een beetje vergelijkbaar is met Thailand (de trein, niet Varanasi). Voor de mensen die willen proberen of mijn mobiel het omgekeerd wel doet (smsen naar NL lukt me niet echt), mijn nummer is +919899330991. Ben benieuwd of het werkt!

Liefs en dikke kussen uit India!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer