wel internet

Hallo hallo hallo, daar ben ik weer! Ja, is dat even boffen, zo hoor je me 2 weken niet, zo gewoon 2 dagen achter elkaar hihi!
Ik ben dus inmiddels weer onderweg terug naar Parsauni en gelukkig doet het internet het hier dus wel. Scheelt 130 roepies per uur, best wel een aardig bedrag al zeg ik het zelf. Maar goed, de afgelopen 2 dagen dus heerlijk genoten van het niks doen in het resort, wel lekker om daar af en toe naar toe te mogen. Al vind ik het ook wel weer leuk om terug te gaan en morgen weer lekker verder te gaan op school.
Maar goed, ik zal even kort proberen terug te gaan in de tijd en een kleine update geven van de afgelopen 2 weken. De groep werd toen gesplitst, de Pokhara mensen met een deel van de Kathmandugroep gingen naar Pokhara, terwijl wij met de het andere deel van de Kathmandu-ers richting Chitwan vertrokken. Raar om opeens nog maar met zn 10en ofzo te zijn, maar het maakte de overgang naar ons groepje van 4 wel iets makkelijker vond ik. Maar voor het zover was zijn we eerst nog even Chitwan National Park ingeweest, erg mooi hoor. Ikvind het landschap hier sowieso erg indrukwekkend, zeker toen we hier net kwamen. Toen was het nog zo helder dat je dus midden op de laagvakte, tussen alle dorpjes en rijstvelden zit, en in de verte de witte toppen van de bergen ziet, echt super!! jammergenoeg is het de laatste week een beetje nevelig, dus dan valt het uitzicht een beetje tegen, maar het is nog altijd een stuk boeiender dan mn uitzicht vanaf de Stationsweg hihi!
In onze 3 daagjes Chitwan NP hebben we heerlijk kunnen relaxen en leuke dingen gedaan. Zijn 's ochtends vroeg een stukje wezen kano-en op de rivier (nouja, wij hebben gezeten en een nepalese meneer heeft gekanoot :), daarna een stukje door de jungle gelopen richting het elephant breeding centre. Echt super, daar hebben ze dus kleine olifantjes waar je ook echt mee kunt spelen. Dan rennen ze zo naar je toe en kan je een beetje met zn stoeien, erg grappig. 's Middags zouden we gaan zwemmen met de olifanten, maar dat was verzet naar de volgende dag. Was wel lekker want we zouden eigenlijk de volgende dag vrij zijn en die zaterdag een druk programma hebben dus dit was wel wat beter verdeeld. Na het spelen met de olifantjes namelijk een jungletochtje op ee olifant wezen maken. Vrij weinig wilde dieren gezien, alleen de neushoorn was wel indrukwekkend. Er waren er 2 aan het baden en omdat je op een olifant zit kan je dus ontzettend dictbij komen, erg tof! 's Avonds naar een cultural program, was erg leuk, met dansen en stokken, en een ontzettend leuke presentator die het voor elkaar heeft gekregen het meest bekakte Engels ever uit zn mond te krijgen, wat hebben wij gelachen!!
Volgende dag gaan baden/zwemmen met de olifanten, lachen joh! Je kan dan gewoon op een olifant gaan zitten en die spuit je dan nat. Op een gegeven moment draait ie om en gooit ie je van zn rug af, erg grappig!
Maandag was het zo ver, we vertrokken naar ons dorpje. Eerst even langs de school geweest en de principal (Risi) ontmoet. De school was gesloten vanwege een of ander festival (die hebben ze veel hier in Nepal) dus er was niet zoveel te zien. Toen door naar ons huis. Echt een best wel groot en mooi huis, met 2 verdiepingen en een dakterras. Ama en Baba (moeder en vader) wonen op de begane grond en wij hebben de eerste etage, 3 slaapkamers en een keukentje. Ik slaap met Hanna, erg gezellig (tenminste, als we op dezelfde tijd naar bed gaan hahaha). We hebben een klein keuketje, met een paar potten en pannen en een 2pits gasstelletje. Er is geen stromend water dus voor water moeten we naar de pomp. Daar douchen we ons ook (Hanna en ik) en doen we ook de was en de afwas. Het douchen in het buitenland gaat me ook steeds beter af. Ik ben nog geen enkele keer mn douchejurk verloren en ook is het me tot nu toe gelukt om op beide benen te blijven staan. De vrouwen uit het dorp zijn het er nog niet helemaal mee eens hoe Hanna en ik ons douchen. 9 van de 10 keer staan er wel eentje hoina hoina no no te roepen (no ramro - niet goed) om vervolgens als een idioot water over je hoofd/buik/rug te gooien of je rug te gaan wassen. Hanna en ik hebben dus elke ochtend de grootste pret, en volgens mij vinden de vrouwen uit het dorp het ook maar een hele belevenis.
Niet alleen het primitieve vind ik erg wennen. Wij hebben een contactpersoon in parsauni, Thakur.Een hele aardige man, maar met de uitstraling en assertiviteit van een theedoek. Hij komt dus elke dag even langs en gaat dan gewoon in de keuken naar je staan kijken, zegt geen woord en niemand weet wat die komt doen. Daarnaast lopen er dagelijks ontzettend veel mensen in en uit die we totaal niet kennen en die wederom ook niet echt duidelijk maken wat de reden van hun bezoek is. Onze buurjongetjes komen ook de hele dag buurten, dus al met al is het steeds behoorlijk full house. Ik vond dat best wel moeilijk in het begin, zeker omdat je ook elkaar nog moet leren kennen en moet wennen aan het leven daar, en dat is toch vrij moeilijk als er de hele dag mensen naar je staan te staren. Gelukkig raken zij een beetje gewend aan hen en zijn wij ook niet meer zo vreemd dat het hele dorp de hele dag moet staan kijken, dus we beginnen een beetje een evenwicht te vinden.
Ook de school wordt steeds leuker. De leraren lijken ons wel leuk te vinden en beginnen ook steeds meer te kletsen. Erg gezellig en natuurlijk goed voor hun Engels. Het lesgeven is nog erg lastig, niet alleen omdat zij geen Engels spreken en wij geen Nepali, maar ook omdat onze methoden gewoon anders zijn dan hier en de kids dus nog niet helemaal doorhebben wat er van ze verwacht wordt.

Hanna en ik gaan nu even op groentenjacht. Er is bijna niks te koop in parsauni zelf, dus nu we in Naranyaghat zijn is het even inslaan geblazen.
Bedankt voor alle lieve berichtjes, leuk om te merken dat jullie me volgen en me nog niet vergeten zijn hihi. Misschien na het boodschappen doen nog wat tijd voor mailtjes, anders tot over 2 weekjes.

Knuffels,

Cindy

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer