Vervolg terug uit de jungle

Hoi allemaal

Heb eindelijk de motivatie gevonden om mn trekking verhaal af te maken. Nadat ik dus "les" had gegeven op de school weer terug gegaan naar Sidah en vanaf toen was het allemaal ook wat relaxter daar. Ik kon nog steeds nauwelijks met ze communiceren, maar werd wel erg overal bij betrokken en ookal verstond ik niks van wat ze zeiden, ik voelde me toch meteen deel van de familie. Die mensen zijn gewoon zo lief! Aan het einde van de middag vroeg Sidah of ik mee ging douchen (ik vroeg me al af hoe ze dat deden aangezien ik nergens douchehutjes zag, die hadden ze in het vorige dorp namelijk wel). Wat bleek nu, ze douchen daar in een zelfgemaakte douche in de rivier. Het is best een ingewikkeld proces:
1. Je besluit in welke kleren je wilt gaan douchen

2. Je besluit welke kleren je na het douchen aan wilt doen

3. Je neemt je spullen mee en loopt/klimt richting de rivier

Bij de rivier staan meerdere dorpbewoners, mannen en vrouwen, verschillende dingen te doen, kleding wassen, zichzelf wassen, praten, kijken, etc. De douche bestaat uit een holle tak waardoor het water stroomt en het is de bedoeling dat je eronder zit/hurkt en jezelf wast. Dus:
4. Je hangt je kleren op over de waslijn, let wel, natuurlijk niet de kleren waarin je doucht maar de kleren die je erna aandoet en de handdoek.
5. Je hurkt onder de douche en probeert jezelf te wassen in het koude water, op de gladde stenen, terwijl je probeert niet uit te glijden en geen lichaamsdelen die niet door anderen gezien mogen worden te laten zien.

Ja, en daar ging het bij mij dus mis. Ik had een soort van sarong aan, die van boven omgeslagen was (de meeste mensen hebben een soort lange rok met elastiek aan de bovenkant, ik snapte al snel waarom). Maar ik dus niet... en als ik zeg dat de stenen glad waren, dan bedoel ik ook echt glad. Tja, en al snel lag ik dus op mn kont, op de stenen, met mn benen in de lucht en mn sarong op de grond... Erg grappig.... maar niet voor mij... Ik viel echt heel erg hard, en vaak! Toen Sidah en haar zus waren uitgelachen (ik was nog wel zo slim om pas te gaan douchen toen de meeste mensen weg waren... godzijdank) heeft Sidah me onder de douche neergezet, op mn kont, en is het water met haar handen over me heen gaan gooien, was iets veiliger. Zucht, doe mij maar een gewone Nederlandse douche....
Maar na deze ervaring gedeeld te hebben was het ijs echt gebroken en was Sidah opeens een heel ander persoon. Ze praatte veel meer en was erg gezellig. Die nacht wilde ze samen in de " woonkamer" slapen, en zo lag ik dan 's nachts, met Sidah en haar moeder in 1 bed (ja, het is toch allemaal wat anders daar)
Ja, al met al was het een superervaring!
De volgende dag zou Sidah met iemand naar Chiang Mai gaan en ik zou met de tour meegaan, maar uiteindelijk was je ook meegegaan met een tour. Heel vreemde ervaring want aan de ene kant had je de backpackers en aan de andere kant de (Thaise) tourgides en ik zat opeens bij de Thaise mensen. En al die backpackers maar kijken hoe dat zat, wel grappig. Aan het einde van de tour nog gebambooraft, wat niet zo super was, met name denk ik omdat ik verder niemand kende. Ik was ook erg moe, dus terug in Chiang Mai gegeten en lekker op tijd naar bed. Heerlijk uitgeslapen en de volgende dag een beetje genikst.
Nathalie (nathalie.aroundtheglobe.nl) kwam die avond terug van haar tour dus gister met haar afgesproken. Zij zit in een erg leuk hostel dus ook meteen verhuisd, ik slaap nu op een dorm met 4 anderen, een stuk goedkoper dus. Gister zijn we naar Wat Phra That Doi Suthep geweest, is een tempel op de berg met uitzicht over Chaing Mai. Was wel mooi al zijn tempels nou niet echt mijn ding, het is wel leuk maar ben vrij snel uitgekeken en het lijkt allemaal zo op elkaar. Nu schijnt dit de mooiste tempel van Thailand te zijn, dus die is in ieder geval binnen :)
Straks gaan we naar de dierentuin en morgen waarschijnlijk naar Pai. Ben erg aan het twijfelen wat ik ga doen om n visum te verlengen, ik moet even gaan uitzoeken hoe duur Cambodja is en of het niet makkelijker is om hier gewoon een grens over te gaan. Ik ga dus maar weer eens op internet browsen.

Jullie allemaal werkze :) en tot de volgende keer!!!

Kus,

Cindy

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer