Update

Hallo lieve mensen,

Na alle zakelijke info van de vorige keer, nu even tijd voor een echt sterk verhaal.

Na ons weekendje Thakur dus het laatste weekje werken. Woensdag was een holiday, in verband met de verjaardag van de koning ofzo, weet t niet precies. Dus zou een kort weekje worden. Maar Nepal zou Nepal niet zijn als ze niet nog meer vrije dagen wisten te verzinnen. Donderdagmiddag kregen we namelijk te horen dat dat onze laatste dag zou zijn omdat ze in de middag gestemd hadden en het vrijdag en zondag opeens ook holidays waren. Dit ivm de wisseling van het seizoen (????) en het Tharunieuwjaar (is de kaste die het meest voorkomt in ons dorp). Ja, toen hadden we dus opeens onze laatste dag gehad zonder dat we het doorhadden. Wel vreemd. Vrijdag was ontzettend leuk, maar wel druk. We gingen namelijk nog snel even bij wat leraren eten: om 10 uur ontbijten bij Bishnu (Dhal Bhat), toen om 12 uur thee drinken bij Devi, met de nodige snoepjes en fruitjes en vervolgens om 4 uur avondeten (we moeten voor donker thuis zijn) bij Dhan. Erg druk dus en superveel gegeten. Ze blijven je echt volstoppen en als ze dan bijna ontploft en zegt dat je echt niet meer kan zijn ze ontzettend beledigd... Tussendoor ook nog emmers gekocht, dat was ons afscheidscadeau voor de school aangzien we ook een schoonmaakplan geschreven hebben en we zo hopen de klassen iets netter te houden.

Het weekend was een beetje lamlendig, echt zoals de laatste dag van je vakantie, het gevoel dat je ergens op zit te wachten. Maar gelukkig was maandag het afscheid op school. We moesten om 12 uur op school zijn. Misschien hadden we wat hoge verwachtingen, maar toen we aankwamen en het een gewone schooldag bleek te zijn, niemand wat tegen ons zei en de leraren ons alleen een beetje wazig aan liepen te kijken, waren we toch enigszins teleurgesteld. Gelukkig bleken we om 3 uur toch een afscheidsprogramma te hebben (geduld is een schone zaak). Dat was erg leuk. We kregen van verschillende leraren en studenten ongeveer dezelfde speech: "We zijn zo blij dat jullie geweest zijn maar ook zo verdrietig om jullie weer te zien gaan", kregen een certificaat, ontzettend veel bloemen en een cadeautje en werden vervolgens ingesmeerd met rood poeder.
Na het afscheid op school het afscheidsfeestje voor ama, bah, de kids en Thakur. Was erg gezellig, met chipjes, muziek en dansen. Iedereen cadeautjes gegevenen ze waren allemaal erg blij. De volgende dag Dorreke gaan ophalen om haar het dorp te laten zien. Ze was superenthousiast en vond alles prachtig. Hanna en ik stonden echt verbaasd dat wij eigenlijk zo snel alles normaal zijn gaan vinden, de omgeving, het dorp, de dieren, de pomp. 's Avonds Daal Bhat gemaakt en even lekker bijgekletst. De volgende dag was het toch echt zo ver, we gingen echt afscheid nemen.
Had nooit verwacht dat ik dat zo moeilijk zou vinden, tranen met tuiten gehuild, ook met de kinderen. Al was het een moeilijke dag, ik ben blij dat ik uiteindelijk met dit gevoel weg heb kunnen gaan. Ondanks dat ik het vaak niet naar mn zin heb gehad en het werken niet echt de voldoening heeft gegeven die ik had gehoopt, kan ik toch met een glimlach op mn gezicht terug denken aan Parsauni, en dat geeft wel een goed gevoel.

Zo, dat was even het afscheid in sneltreinvaart. Donderdagavond dus weer aangekomen in KTM. In tegenstelling tot alle berichten richting Nederland, merken we hier vrij weinig van de onrust. Ik hoop dat dat zo blijft, eht curfew van 9 uur zal in ieder geval blijven, maar vandaag gingen de mobiele telefonen weer de lucht in, dus volgens mij komt het wel goed.

Ik ben ondertussen dus van hotel veranderd en 'woon' sinds zaterdag in het hotel van Jeewan. Voor alle nieuwsgierigen onder jullie: Jeewan heb ik met kerst in Pokhara leren kennen. Na die tijd contact gehouden en best wel veel gebeld. Vrijdag heb ik hem voor het eerst weer gezien (hij woont in Pokhara en is nu in KTM) en dat was weer heel leuk. Ik heb nu dus officieel een Nepalees vriendje. Heb nog geen foto's van hem gemaakt, maar zal ze ter keuring op de site zetten zodra ik er een heb. Tja, ik weet niet zo goed wat ik er verder op de site van moet zeggen. We hebben het leuk en hebben nu 2-3 weken om aan te kijken hoe het gaat. Dan ga ik naar India en moeten we kijken of we 2.5 maand uit elkaar gaan overleven. En dan, tja, ik kan altijd na India terug naar Nepal in plaats van Bangkok. Maar dat is wel erg ver vooruit kijken, voorlopig zijn we elkaar nog aan het leren kijken en zal de tijd uitwijzen hoe het allemaal zal gaan lopen. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte!

Ga zo weer een beetje terug naar het hotel want ik blijk waarschijnlijk toch een bacterie opgelopen te hebben in Pokhara. En het leuke is dat ie steeds terug komt (NOT). Heb dus de afgelopen 2 nachten zittend op of hangend boven de wc doorgebracht (ontzettend elegant als je vriendje op geen 2 meter naast de wc probeert te slapen....). Gelukkig zijn vriendjes ook lief genoeg om antibiotica te gaan kopen voor je, dus met een beetje geluk ben ik er over een dag of 2 weer vanaf.

Hoop dat alles in NL ook goed gaat, maken jullie je niet teveel zorgen, ik zit veilig in Thamel!

Tot snel!

Liefs,

Cindy

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer