Tip: Never sit behind seasick person on boat when it's windy...

Hallo mensjes!!

Hier dan officieel de laatste update vanuit Thailand. Het is nu vrijdagavond, half 8 en over 31 uur stap ik in het vliegtuig terug naar het koude Nederland. Moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet zoveel zin in heb, vooral als ik kijk naar het weer... Ik vind het hier in Bangkok vandaag al koud en dat is toch zeker 20 graden warmer dan bij jullie!!!
Maar goed, nadat ik de laatste keer geschreven ben ik dus gaan kijken of ik nog ergens kon gaan duiken. Ik had van wat vrienden van Ru en Rimma gehoord dat zij met een organisatie waren wezen duiken die goed was bevallen, dus daar maar heen gegaan. Voor die middag een dive review in het zwembad geregeld en voor de volgende dag 2 duiken naar Sail Rock. Dat is een rots midden in de zee, met eigenlijk niks eromheen. Daardoor komen alle vissen enzo allemaal naar die ene rots toe en is er dus veel leven te zien. Klonk goed!

Ik dus naar het zwembad, waar ene Bryan uit Engeland met mij alle dingen van de open water cursus nog even doornam. Hele leuke vent trouwens, hij was met zn 64ste met pensioen gegaan en besloot toen alle dingen te doen die hij eigenlijk op zn 20ste had moeten doen, zoals wiet roken, naar universiteit gaan, uit vliegtuigen springen en dus naar Thailand verhuizen (en niet te vergeten, een Thais vriendinnetje krijgen...) We zijn ongeveer 2 uur in het zwembad geweest en dat ging eigenlijk erg goed. Blij dat ik dat gedaan had, want als hij het zegt dan weet je de meeste dingen wel weer, maar er waren ook veel dingen verwaterd.

's Avonds vroeg naar bed, om me de volgende dag natuurlijk te verslapen. Ik gebrukte namelijk altijd mn telefoon als wekker, dus ging voor ik naar bed ging nog even een wekker kopen. Wat ook wel weer een grappig verhaal was aangezien de wekker verkoop meneer tevens een imitatie horloge verkoop meneer is. Tijdens mijn pogingen om nog wat van de prijs van de wekker af te krijgen kwamen er meerdere Thaise jongens enigszins paniekerig op mijn wekker/imitatiehorloge verkoopmeneer afrennen... Police, police, police!! Ja, en wat doe je dan als wekker/imitatiehorloge verkoopmeneer?? Juist ja, voor de ogen van de politie zet je een ijzeren plaat voor je winkeltje met nephorloges en de politie doet alsof ie dat niet ziet... problem solved!! Zo makkelijk gaat dat.

Maar terug naar mn verhaal. Ik ging dus heel slim een wekker kopen en wist me vervolgens te verslapen aangezien mijn wekker besloot niet gewoon een heel rondje te gaan in 60 minuten, maar het iets rustiger aan te doen, waardoor ik om kwart over 7 overtuigd was van het feit dat het pas 5 uur was... Gelukkig schijnt dit wel vaker voor te komen en stond mijn busje nog netjes op me te wachten om me naar de pier te brengen (oh, en het wekker probleem was met een duracel batterijtje vrij snel opgelost :)

Eenmaal op de boot vrij snel contact gelegd met een Nederlands meisje, Barbara (in het Thais Balbala) waar ik de hele dag gezellig mee heb gekletst. Het was onegveer 2.5 uur varen, erg relaxed. Voor mij dan, er waren wat mensen op de boot behoorlijk ziek, die hebben totaal niet gedoken en de hele boel (incl Balbala en mij.... :() ondergekotst. Gelukkig had ik mn anti zee ziekte pillen ingenomen en had ik nergens last van!

De eerste duik ging eigenlijk erg goed, het was supermooi en voelde me erg relaxed. Geen pijn in mn oren niks, ik was helemaal blij. Er was een Frans meisje bij die een film had gemaakt die je kon kopen. Is een erg toffe film geworden, maar ze vroeg er 3000 bath voor (=60 euro) en dat vond ik een beetje overdreven aangezien mijn duik net zoveel kostte.

De tweede duik heb ik niet gemaakt. Was erg jammer. Er waren vrij veel golven en de stroming was vrij sterk. We moesten een aardig eindje zwemmen naar de dive site en hoe erg ik ook probeerde, ik kwam niet vooruit. Ik werd moe, ging sneller ademhalen, kreeg water binnen en raakte helemaal in paniek. Ben dus uit het water gehaald en weer terug op de boot gezet. Na mij kwamen er nog 2 mensen van mijn groep terug omdat het zwemmen naar de site te zwaar was, erg jammer, maar niks aan te doen.

De terugreis duurde 2 uur langer dan gepland (erg lullig voor de kotsende mensen op de boot), aangezien we motorpech hadden. In de eerste instantie zou er een speedboot komen, maar uiteindelijk is het ze gelukt om het te maken en zijn we veilig thuis gekomen.

' s Avonds was er een gratis BBQ op het strand, echt superlekker gegeten. Daarna nog even wat wezen drinken en dansen met Rimma (Ru was niet zo lekker) en de volgende ochtend helaas afscheid moeten nemen. Erg jammer, dat is iets waar ik nooit echt aan gewend raak.

De volgende middag de boot en daarna de bus terug naar Bangkok. In de bus twee ierse gasten leren kennen. Een van hen woont in Bangkok en gaat hier les geven, de ander is 2.5 jaar op reis, Azie, Australie en NZ. Dan val ik nog mee nietwaar?? Zij gaan mij waarschijnlijk vanavond mee uit nemen, dus dat wordt in ieder geval een gezellige laatste avond. Ook vanmiddag op de valreep nog afgesproken met Tamara uit Den Haag, die ik al eerder via internet gesproken had. Jammergenoeg is zij nu net naar het noorden vertrokken, want ze was erg gezellig. We hebben samen een verwendagje gehad wat uiteindelijk helemaal geen verwennen was aangezien ze tijdens onze facial erg enthousiast en sadistisch puistjes aan het uitknijpen waren.... Tam had ook nog een bikiniwax genomen die ook niet echt relaxed was, ik een mani en pedicure (haha, ik heb nagellak op... lijk net een meisje nu!!!). Morgen nog even een laatste massage en dan zit het er weer op met de verwennerij! 

Nog even voor de mensen die naar schiphol wilden komen, mijn aankomsttijd is zondagochtend 9.30 uur vluchtnummer CI 065.

Mensjes, allemaal heel erg bedankt voor alle mailtjes, smsjes en gastboek enterys!! Erg leuk dat iedereen zo heeft meegeleeft de afgelopen maand!

Ik ga nog even genieten van mn laatste avondje en ik zie/spreek jullie allemaal snel!!!

 

Liefs,

Cindy

 

 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer