Terug in Kathmandu

Mn eerste dagje vrij dus weer tijd om jullie up to date te brengen wat betreft het leven in Nepal. Woensdagochtend vroeg vertrokken richting de Tibetaanse grens. We gingen onderweg overnachten om de tocht te breken (we gingen met de local bus, die gaat niet zo snel). het eerste gedeelte van de reis in de bus gezeten en na een tijdje het dak op geklommen. Dit gedeelte van de reis was nog best te doen op het dak, niet al te druk en de wegen waren best ok. We stopten in Bharabise, daar hebben we een wandeling gemaakt naar de familie van een Nepaleze jongen die ook met ons mee was. Echt best een eind klimmen, en dat met mijn conditie. Ik was dus weer lekker achterop geraakt, maar ben er uiteindelijk wel gekomen. En dat is het belangrijkste!
De terugweg was wel een beetje eng want we gingen een short cut door de rijstvelden maken en toen raakte ik met een paar (incl Ajay van Cross Borders) een beetje achter aangezien het ontzettend glad was en ik ben nou eenmaal een muts met hoogtes. Uiteindelijk de rest van de groep wel weer gevonden maar toen werd t al donker en bijna niemand had een zaklamp bij zich dus moestren we het laatste stuk in het donker naar beneden lopen. Was weer een lekker vuurdoop dus. Maar natuurlijk liep het allemaal weer goed af. 's Avonds Dahl Bat gegeten (jammie) en op tijd gaan slapen. Ik krijg nog wel eens een normaal Mn eritme hier :)
De volgende ochtend weer op de bus gaan zitten om naar de Tibetaanse grens te rijden, nou, ik kan jullie vertellen, de bus naar Cambodia was er een limo bij! Oh mijn god, ik wist niet dat er zoveel mensen op een bus pasten!!! Ik zal jullie de details besparen maar het was echt heel eng, al die bergweggetjes, en dan op het dak van de bus met zoveel mensen... Niks voor mij! Ben ook echt helemaal bont en blauw van het overal tegenaan botsen, niet normaal. Maar gelukkig liep ook dit weer goed af.
De Tibetaanse grens was nietecht speciaal, wel leuk om te zien, maar er was op zich natuurlijk niet echt wat te doen. Na daar gelunched te hebben terug gereden naar de plaats waar er gebungyjumped kon worden. Tja, en dat durfde ik dus echt niet he? Die brug was echt zoooo ontzettend hoog... ik was al blij dat ik er uberhaupt overheen durfde te lopen, laat staan dat ik eraf durfde te springen. Twee van de groep hadden hetwel gedaan, echt zooo stoer.
Na de jump naar een ander resort gelopen, beetje Thaise stijl. Daar lekker gedronken en gedanst en te laat gaan slapen. Beetje duf dus de volgende dag en we gingen raften. Dat leek me echt onwijs eng en niet leuk maar wilde het toch wel proberen dus ging toch maar mee. Het eerste uur was best wel rustig en ik vond het minder eng dan ik dacht maar ook niet echt leuk. Na de lunch kwamen we in de echte rapids, bijna omgeslagen en er was zelfs iemand uit onze boot gevallen. En toen vond ik het echt onwijs tof, nooit verwacht, maar denk dat ik dat nog wel een keertje wil doen op mn reis haha!
Ben trouwens wel erg aan het twijfelen over India, misschien is het toch niet echt mijn ding om daar in mn eentje naartoe te gaan. Zoals altijd weer veel onduidelijkheid over mn bestemmingen dus, maar heb gelukkig nog een paar maanden om daar over na te denken.
Vandaag het eerste dagje vrij gehad en naar Durbar Square geweest met Hanna, Lisette en Liz. Heerlijk om even met wat minder mensen te zijn en gewoon even ons eigen ding te kunnen doen. Hanna en ik waren natuurlijk weer gruwelijk verdwaald onderweg naar huis, maar onderweg nog wel lekker wat kleren kunnen kopen, dus vond het helemaal niet zo erg. Nu zit ik alweer 1.5 uur in een internet cafe, dus ik ga snel weer lekker naar buiten. Hoop dat het met jullie allemaal goed gaat en dat jullie me niet teveel missen.  Hopelijk volgende keer foto's.
Dikke kus!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer