sinterklaaspakketjes (nouja, jes?!?!?!).... jeeeeeejjjjjj :)

Hallo lieve mensen,

Daar ben ik weer eens. Hoe is het in Nederland?? Iedereen al in de Sinterklaasstemming?? Wij hier ondertussen wel hoor, dankzij mijn en Hanna's lieve pappa en mamma. Volgens mij hebben wij meer sinterklaassnoepgoed dan jullie allemaal bij elkaar!! Hhhmm, dat wordt geen afvallen hier in Chitwan haha! Alle vier ontzettend bedankt, we zijn er erg blij mee (en nee pappa en mamma van Hanna, de pakjes zijn nog niet open gemaakt... wij wachten (on)geduldig af)

Hier gaat alles verder eindelijk goed. Het heeft even tijd gekost en heb nog steeds mn ups en downs maar moet eerlijk zeggen dat ik uiteindelijk toch wel een beetje mn draai gevonden lijk te hebben. Gelukkig want ik moet eerlijk zeggen dat ik het de afgelopen paar weken meerdere keren niet helemaal heb zien zitten, maar ik ben nu over het algemeen wel happy. Het is allemaal best vermoeiend, we liggen dan ook elke avond om 9 uur te pitten (nee, geen slaappillen meer voor mij hihi!). School loopt best lekker de laatste tijd, Hanna en ik werken elke dag de hele dag op de grote school (klas 1 - 10) en Koerd en Lisette gaan na de middagpauze naar de kleine school (klas 1 - 5) dus nu hebben we wat meer te doen. De kinderen beginnen ook al aan ons en onze lesmethodes te wennen en wij kunnen wat beter een evenwicht vinden tussen het Nederlandse en Nepalese schoolsysteem. Ik vind het vooral erg leuk om te zien dat de kinderen langzaamaan steeds assertiever worden en meer dingen gaan durven.
Afgelopen weekend zijn Koerd en Lisette met de buurkiddies naar een tempel geweest en Hanna en ik zijn richting Chormara gefietst (een dorpje bij de snelweg, 3 kwartier fietsen) om daar boodschappen te gaan doen op de lokale markt. Onderweg eerst bij de leraar Engels langs geweest (Dhan Bahadur). Was gezellig, foto's gekeken enzo. Op de terugweg bij een lerares (Ganga) langs geweest. Lief grietje, maar zij spreekt geen woord Engels dus dat is niet zo handig. Gelukkig was haar oom er (leraar op een Boardingschool, waar alle lessen in het Engels gegeven worden) dus die kon vertalen. Iedereen is hier ontzettend gastvrij en ik begin ook al steeds meer aan de Nepalese manier van doen te wennen (d.w.z. mensen die je huis in en uit lopen zonder iets te zeggen, naar je gaan staren als je ergens mee bezig bent). Ik vind het eigenlijk best gezellig. Zondag zijn Hanna en ik naar de rivier gefietst, echt supermooi. Ik baal er een beetje van dat het niet echt makkelijk is om hier foto's online te zetten, het zou zoveel leuker zijn als jullie ook wat beeldmateriaal te zien zouden hebben. Koen werkt ook niet echt zo zonder foto's... helaas....
Maar dat terzijde.
We waren dus naar de rivier gefietst, daar een beetje gehangen, gekletst en gelezen. Wel je slippers in de gaten houden want af en toe loopt er eens een buffalo voorbij die gaat zwemmen, en tja, slippers eet je hier ook niet elke dag ;)
Dinsdag hadden we voor de verandering weer eens een feestje, dit keer een picknick van de 8e klas. Erg gezellig, eerst lekker eten (beetje heet, maar ik begin daar ook al een beetje aan te wennen) en dan mogen wij dansen en zij Nederlandse aapjes kijken. Zo is het echt hier, ze kunnen volgens mij uren naar je kijken, zelfs als je niks aan het doen ben. Dus als je opeens 4 witte dansende mensen voor je neus hebt, tja, dan is het helemaal feest hihi!
Rest van de week eigenlijk rustig gehad, naast het school en huiswerk is er hier vrij weinig te doen. Daarom nu lekker een weekendje in Sauraha. Volgende week ook weer want dan komen de mensen uit Pokhara deze kant op en hebben we dus een mini reunie. 22 December gaan wij naart Pokhara en zien we ook de andere helft van de groep om daar samen kerst te vieren dus dat is wel erg gezellig. De week van 14-21 december zijn er examens op school dus waarschijnlijk gaan we eerder die kant op om ook nog een paar daagjes vakantie te vieren, lijkt me leuk!!!
Over mn plannen na deze 3 maanden ben ik nog niet helemaal uit. Ik had het idee om met Koerd en Jelle mee naar India te gaan, maar daar ben ik inmiddels alweer vanaf gestapt. Zij vertekken namelijk meteen die kant op en ik wil graag nog wat meer van Nepal zien voor ik weer verder ga. Kortom, weer genoeg om over na te denken.
Nou, ik wilde het eens kort houden maar het is voor de verandering weer eens een heel verhaal geworden. Zondag kan ik waarschijnlijk weer internetten (de verbinding daar is nogal onbetrouwbaar, dus ik beloof niet) en anders tot volgende week. Vind het super om zoveel mailtjes en gastenboekberichtjes te krijgen, hoop snel tijd te hebben eens wat terug te mailen (sorry).

Liefs en veel dikke kussen uit Nepal

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer