prikken enzo

Neenee, ik ben nog steeds niet weg.... en dan toch alweer een nieuw verhaal, jullie boffen maar weer hihi!

Vandaag ben ik naar het LUMC geweest voor mijn vaccinaties. Ik moest aardig wat prikken halen en aangezien ik prikken eng vind heb ik mijn lieftallige opa gevraagd om mee te gaan om mn handje vast te houden. Daar was hij natuurlijk ontzetend blij mee (NOT!) maar lief als ie is zei hij ja. Na eerst heerlijk voor me gekookt te hebben (ben benieuwd of het eten in Nepal het eten in Katwijk kan overtreffen...) reden we naar het LUMC. Vorige keer ben ik naar de GGD geweest, maar ben ondertussen iets meer ingelezen en beter op de hoogte en het LUMC in Leiden is vrij goedkoop (nouja, goedkoop, goedkoop...) en in de buurt, dus dat leek me voor nu de beste keus.
Eenmaal binnengekomen kreeg ik eerst een consult voor lange verblijvers. Ik had zelf al aardig wat info gevonden op verschillende sites en wist dus al wat ik wilde. Dat was wel fijn aangezien zij me natuurlijk nog veel meer aan wilde smeren. Na wat heen en weer gediscussieer besloot ik gewoon te doen wat ik van plan was en me te laten inenten tegen Hepatitis A en B (A had ik van Thailand), buiktyphus (wat een rotwoord!!!) en rabies. De hepatitis en rabies zijn series van resp 3 en 4 prikken, dus ik ben de komende 3 weken nog wel zoet. Opa vond t steeds minder leuk worden, zeker toen ik daarna nog 20 foldertjes in mn handen kreeg met mogelijke ziektes die ik daar kan krijgen, vertrok zijn gezicht...  Toen het tijd was voor de prik besloot opa dat ik, als ik groot genoeg was om alleen naar Azie te gaan,ook wel alleen een lullig prikje kon halen, en verdween richting wachtkamer.
Gelukkig ben ik inderdaad een grote meid en ben ik stoer blijven zitten tijdens het prikken. Ik had dit keer niet eens eens een olifantenpleister nodig :)
Dus, nu zit ik, 3 prikken rijker en 240 (!!!!) euro armer te kijken naar mijn nieuwe rabiesprikplek. Het is nl een nieuwe techniek waarbij er, net als tijdens een mantouxtest, een vloeistof vlak onder de huid ingespoten wordt. Het schijnt alleen meer bijwerkingen te hebben dan de oude vaccinatie dus is mij gevraagd om bij te houden of het pijn gaat doen, gaat opzwellen en of ik er ziek van wordt. Momenteel kan ik niet eens meer het prikgaatje zien, dus ik denk (en hoop) dat het allemaal wel los zal lopen.

18 september heb ik een bijeenkomst van Cross Borders en dan zal ik ook mijn medevrijwilligers gaan ontmoeten dus tegen die tijd een nieuwe update (ik hou jullie wel bezig hoor, de komende 2 maanden hihi).

Liefs,

Cindy

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer