Nog 2 weekjes...

Na lang zoeken en wat gestress eindelijk een internetcafe gevonden dat werkt... Al is het langzaam en gaat er het een en ander mis. Ik ben er!!!

Voordat jullie allemaal massaal op gaan staan en online gaan komen om mij te spreken, dus even tijd voor een kort verhaaltje van mijn kant ;)
Morgen gaan wij onze laatste week vrijwilligerswerk in, het gaat opeens erg snel. Wel vreemd hoor, maar ook wel leuk want Hanna en ik hebben echt ontzettend veel zin om richting India te gaan.

Hier gaat het ondertussen eigenlijk erg goed. De laatste keer dat ik geschreven heb kwam ik volgens mij net uit Pokhara, dus even denken... Terug in Parsauni waren we dus opeens nog maar met zn 3en. Omdat Hanna en ik een kamer deelden en het toch wel raar was om een kamer te delen terwijl er een kamer vrij was ben ik verhuisd. We hebben nu allemaal ons eigen plekkie, wat wel wat stiller is maar ook wel lekker om eerlijk te zijn.
Vorige week had ik even een klein dieptepuntje, was echt superpissig op een van de leraren op school en had het even helemaal gehad. Maar gelukkig heb ik me er een beetje over heen kunnen zetten en heb ik nu een beetje de instelling: ik wil het de komende tijd gewoon nog even naar mn zin hebben en als dat betekent dat ik niks echt kan veranderen, so be it. het is wel erg jammer dat ik uiteindelijk niet echt een bevredigend gevoel kan overhouden aan het werken. Het was op zich wel leuk en een leuke ervaring, maar ik had zo graag het gevoel gehad dat het feit dat wij daar 3 maanden geweest zijn iets van betekenis had gehad, dat het onderwijs er iets beter door was geworden. Misschien komt het omdat de school op zich best wel goed loopt, en is het daarom moeilijker om echt dingen te veranderen, maar ik heb niet het idee dat we echt van nut zijn geweest. We zijn de laatste weken nog wel bezig geweest met de bibliotheek en we hopen dat deze week te kunnen afronden, maar ik heb er mn twijfels bij of dat, zonder ons, ook doorgezet zal gaan worden. Verder ben ik nog steeds mn plan aan het schrijven en moet ik denk ik tevreden zijn als ze er iets van opsteken. En tot die tijd doen we gewoon leuke dingen op school en met onze buurtkindjes.
Vorige week vrijdagavond hadden we een etentje bij de buren. Sunil, Sunita en Shiva (de kinderen) komen altijd bij ons en hadden ons uitgenodigd om te komen eten. Erg leuk. Een oom van Sunil (20 jaar) was er ook. Hij sprak best goed Engels en nodigde ons uit om de volgende dag bij zijn ouders te komen lunchen. Hij studeert nl in Kathmandu en was op familiebezoek. Met hem en Sunil naar zijn dorpje gefietst en daar dus bij zijn ouders gegeten. Dat soort dingen maken het leven hier toch wel weer leuk.
Dinsdag waren Hanna en ik uitgenodigd bij Anita, een van de leraressen. Erg gezellig, al is het ook wel vermoeiend, al die mensen die met je willen praten, die allemaal dezelfde vragen stellen. Maar wel erg leuk! Donderdagavond was er een worship van de familie van ama, onze moeder hier in Parsauni. Daar weer gegeten en gedanst en gezongen. Erg gezellig!
Vrijdag is Koerd met Mani, een van de leraren, naar zijn huis gegaan en waren Hanna en ik dus een avondje alleen. Was erg gezellig en het loopt gewoon erg lekker tussen ons tweetjes. Volgens mij gaat het dus echt superleuk worden in India!!
De volgende ochtend vroeg op en op de fiets naaar de highway, want om 9 uur hadden we met Koerd afgesproken in Naranyanghat. Rond half 11 wezen lunchen bij Thakur, onze buurman, collega en contactpersoon in Parsauni. Zijn vrouw en kinderen wonen in Naranyanghat en het was echt erg leuk om zijn huis en gezin te zien. Rest van de dag geshopt want afscheidstijd is ook cadeautjes tijd en je kan in 3 maanden echt ontzettend veel mensen leren kennen ;) Na het shoppen weer richting Thakur aangezien Hanna en ik daar bleven slapen. Koerd pakte er nog een extra nachtje Mani bij aangezien er geen 3 mensen in Thakur's huis pasten. Erg gezellige avond gehad, het voelde bij T echt als thuis, misschien ook omdat we hem, van alle Nepalezen, het beste kennen. 's Avonds sari's gepast, echt supermooi. Vanochtend weer op tijd naar de stad om de rest van de cadeau's te kopen en dan straks weer richting huis.
De komende week leuke dingen gepland, etentjes, feestjes en op school mogen we lekker alleen maar leuke dingen doen! Het zal dus wel snel gaan. Dinsdag de 17de komt Dorreke, zij en haar vriendje zullen de komende 3 maanden hier komen werken. Woensdag gaan we richting Chitwan om daar afscheid te nemen van de mensen van het resort waar we elke 2 weken geslapen hebben en dan richting KTM. Donderdagavond hebben we nog een afscheidsetentje en dan zal de groep echt splitsen. Hanna gaat ergens het weekend richting Pokhara om te trekken en ik blijf in Kathmandu. In Pokhara een leuke Nepaleze jongen ontmoet die nu in KTM zit. Zal hem daar weer zien, dus daar heb ik erg veel zin in. Benieuwd hoe dat zal zijn!!!!
Volgende berichtje dus weer vanuit de hoofdstad. Dan heb ik eindelijk weer onbeperkt toegang tot internet, dus kan ik jullie wat vaker op de hoogte houden. Hoeven jullie ook geen halve boeken meer te lezen ;)
Hopelijk dan ook weer wat fotootjes!!!!

Lieve mensen, bedankt weer voor alle mail, super om je inbox te openen en dan 30 nieuwe mail te hebben!!! Over 2 weekjes tijd om te replyen, tot die tijd moeten jullie het met dit verhaaltje doen!

Mis jullie!!!!

Dikke kus,

Cindy

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer