Namaste

Hoi lieve mensen,

Eindelijk, na al die maanden van voorbereidingen eindelijk nieuws uit Nepal. Gistermiddag aangekomen in Kathmandu na een erg gezellige vlucht. Wel een stuk leuker hoor, om met zn allen te vliegen. het is nog steeds erg lang en een heel eind, maar heb me wel vermaakt. Vlogen eerst naar Dhaka, Bangladesh, waar we vanaf het vliegveld naar een hotel gebracht werden. Kwamen daar rond half 4- 4 uur aan, om tot een uurtje of 9 te kunnen slapen, aangezien we om half 1 weer verder zouden vliegen (of eigenlijk terug). Het hotel in Dhaka was echt erg ranzig, toen we binnenkwamen zagen we de kakkerlakken van de bedden wegschieten, niet echt relaxed kunnen slapen dus, maar goed, misschien moeten we daar maar weer aan gaan wennen hihi. India zal niet echt veel beter zijn vrees ik.
Maar goed, de volgende ochtend dus weer richting vliegveld vertrokken. Het is zo vreemd, alles duurt echt eeuwen, niemand weet wat, iedereen lacht maar een beetje en ondertussen gebeurt er niks, maar uiteindelijk komt het toch (meestal weer goed). Ik zeg meestal aangezien een meisje uit onze groep haar bagage is kwijt geraakt, echt balen! Het is nog steeds onduidelijk waar haar tas is, dus maar hopen dat ie ergens op gaat duiken de komende dagen.
De vlucht van Dhaka naar Kathmandu was echt super, ik zat aan de rechterkant van het vliegtuig, bij het raam en had dus een superuitzicht op al die bergen. Toen we gingen landen zagen we echt zo het landschap van Nepal, ontzettend groen met dan vlak ernaast besneeuwde bergtoppen, erg speciaal.
Op het vliegveld opgehaald door Rene en Ajay, onze begeleiders vanuit Cross Borders. Als je het vliegveld uitloopt staan er ontzettend veel mensen je op te wachten, maar wij liepen met Rene meteen naar het busje wat ons naar het hotel zou brengen dus nergens last van gehad.
Het valt me sowieso op dat de mensen hier best wel relaxed zijn. Er staan wel ontzettend veel mensen op straat die je wat willen verkopen, maar ik vind ze lang niet zo opdringerig en aanhoudend als in bv Bangkok. Het is wel ontzettend druk op straat, maar dat komt volgens mij met name omdat de straten hier best wel smal zijn en het dus passen en meten is om er en auto's en busjes en taxi's en voetgangers langs te krijgen.
Het hotel staat in Thamel, de toeristenwijk van KTM. het is vrij luxe, erg ruim en met een eigen douche en wc. Na gedoucht en omgekleed te zijn met zn allen naar het dakterras verhuisd waar we wat oude vrijwilligers hebben ontmoet en Ajay en Rene wat meer hebben verteld over het programma van de komende 16 dagen. Eigenlijk duurt de introductie maar 10 dagen maar aangezien het Tihar is (festival), zijn de scholen dicht en hebben we dus nog wat extra dagen vrij.

Morgen gaan we met de groep op een trip naar de Tibetaanse grens. We gaan dan ook raften en kunnen een bungyjump maken. Raften ga ik zeker doen, al lijkt het me stiekem wel een beetje eng en die bungyjump.. ik weet t nog niet. Ergens wil ik het wel graag maar ben ook wel weer een schijterd, dus ik wacht nog even tot ik de brug zie hihi. Daarna hebben we wat dagen vrij om op 4 november richting Chitwan te vertrekken. We gaan dan samen met de helft van de mensen van de KTM groep die kant op, zij gaan dan na 3 dagen weer terug en wij blijven daar. De andere mensen gaan naar Pokhara om daar hetzelfde te doen. Over een week of 6 zal de Pokhara groep en de KTM mensen die nog niet naar Chitwan geweest zijn die kant op komen, en gaan we de trip naar Phokhara maken. Kortom, het klinkt allemaal ontzettend leuk en ik krijg er steeds meer zin in. Het voelt eigenlijk ontzettend relaxed om hier te zijn, de mensen zijn leuk en ik heb het idee dat ik ze al onwijs lang ken, en ook Nepal is tot nu toe alleen maar leuk. Ben helemaal happy :D
Vandaag zijn we eerst wezen ontbijten bij een restaurantje in Thamel. Zaten daar op het dak, het weer was heerlijk en een prachtig uitzicht. Het was een beetje mistig, wel jammer want we hoorden van een meisje dat hier al wat langer is, dat je anders echt alle bergtoppen enzo kunt zien!! Het eten in KTM is trouwens erg goed, dus het is maar goed dat ik naar Chitwan ga anders kom ik weer 15 kg zwaarder terug haha!!
Na het ontbijt een korte informatie/presentatie bijeenkomst gehad van Rene om vervolgens weer te gaan eten. We hebben gister en vanmiddag in 1905 gegeten, het restaurant waarvan Rene mede eigenaar is. Erg lekker en mooi, het is net buiten Thamel en heeft een mooie tuin met vijvers enzo, leuk leuk leuk!! Kregen na de lunch ook onze eerste Nepali les, volgens mij was dat wel typerend voor hoe het er hier aan toe gaat, ontzettend chaotisch en het gaat van hot naar her. Kon ook moeilijk mn aandacht erbij houden dus verwacht niet dat ik vloeiend Nepali sprekend thuis kom :)
Gaan zo nog even Thamel in om kleren enzo te kopen, ze hebben onwijs veel leuke dingen dus ben wel van plan om me uit te gaan leven hiero!!
Ilse komt trouwens niet richting Chitwan, ze heeft een meditatiecursus gedaan en wil daar nog langer naartoe gaan. Als ze dan daarna ng wil werken dan zal ze gewoon weer naar Kathmandu gaan om te gaan werken waar ze nu ook werkt. Het ziet er dus naar uit dat Koerd met Hanna, Lisette en mij zit opgescheept!!
De opdracht met Koen in de cockpit gaat trouwens niet lukken, ze vinden hem er allemaal te terroristisch uitzien volgens mij...snik maar helaas... Dan zit er niks anders op dan maar veeeeeeeel nieuwe opdrachten te gaan verzinnen ;)  Zet ze alsjeblieft in het gastenboek want internet is hier ontzettend traag en zeker hotmail dus weet niet zeker of ik elke keer ook mn kikkerkoen mail kan checken.
Mijn mobiel doet het hier trouwens niet, dus dat is jammer. Weet ook niet echt hoe vaak ik zal gaan internetten hier, vind het hier veel te leuk om de hele tijd achter de computer te zitten. Maar mailtjes en berichtjes van thuis zijn natuurlijk altijd wel erg welkom (hint)
Kan nog geen foto's op de site zetten, dus hopelijk na de trip. zal alvast wel verklappen dat Koen al 1 ding heeft kunnen doen (As, je krijgt een mailtje zodra ik de foto op de site krijg ;)

Ik ga nu snel nog even de stad/het dorp in, ben de rest van de week dus weg, dus hopelijk in het weekend een nieuwe update. Tot dan en veel liefs xx C

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer