Morgen naar Chiang Mai

Hoi allemaal,

Na enige stress omdat niemand mijn sterkeverhalenaankondigingmailtjes (haha, leuk woord voor scrabble)kreeg toch nog een nieuw stukje. Erik (webmaster) heeft het probleem supersnel opgelost: thanks!!!
Vanmorgen op tijd opgestaan en hier in de buurt een beetje rondgelopen, ze hebben hier superveel leuke marktjes en stalletjes met allemaal leuke dingen. Ik vind zoveel leuk maar wist ngo niet echt wat ik nou wilde kopen, dus heb me ingehouden en alleen wat cd's gekocht (100BTH, 2 euri) en een Lonely Planet. Toen ik richting een eetstalletje wilde lopen werd ik tegengehouden door een jongen die wel een kaart voor me zou gaan halen (niet dat dat veel nut heeft, de meeste mensen onder jullie weten hoe mijn kaartleestechnieken zijn....) dat lukte niet, dus een meneer van het touristcentre aangehouden die naar binnenrende en mij in zijn pauze een rijtje van dingen die ik echt MOEST zien gaf, en wel meteen want het was alleen ngo vandaag en alles sloot om half 5. Waar ik heen moest en waarom begreep ik niet echt, maar ik word al een echte Thai en lachte lief en knikte enthousiast ja. Binnen 2 seconden werd ik in een tuktuk (brommertaxi achtig geval) gepropt met de mededeling dat ik voor 50 BTH overal heen gereden werd en dat de chauffeur (Mek) zou wachten. Nouja, daar gingen we dan... Ik dacht vanuit de taxi met airco dat het hier wel meeviel met de smog, maar na een uurtje in de tuktuk dwars door Bangkok heen zie je dat wel anders. Gadverdamme wat is het hier vies. Veel mensen hebben ook zo'n wit Michael Jacksonkapje op, en moet eerlijk zeggen, ik zou er geen nee tegen zeggen.
Maar goed, eerst gingen we dus naar een 40m hoge gouden Buddha, volgens mij de Wat In, maar ben niet zo goed in al die namen. Daarna naar een andere tempel, geen idee hoe die heet, maar het was vlak aan de rivier en er stonden een paar meisjes vissen te voeren, die vissen sprongen half uit het water om te kunnen eten. Hhhm, zoals ik het nu opschrijf klinkt het misschien een beetje dom, maar was best een cool gezicht. De tempel was verder niet onwijs bijzonder, ook omdat ze volgens mij de tempel ernaast aan het renoveren waren en op een of andere manier zijn drilboren nou niet echt goede achtergrondgeluiden bij een buddhistisch klooster, maar dat kan aan mij liggen. Daarna werd ik naar een fashion boetiek gebracht waar ik natuurlijk een pak of jurk moest laten maken voor mn werk (jaja, ik was ervoor gewaarschuwd, maar ook dit moet je een keer meegemaakt hebben vind ik). gelukkig was die man het met me eens dat je voor kinderpsychiatrie niet echt een jurk nodig hebt dus mocht ik snel weer naar buiten. Ik wilde tegen die tijd wel weer terug, maar was nog niet bij de T.A.T. geweest (soort toeristenbureau waar ze van alles voor je boeken). Die jongens daar vonden het wel een goed idee als ik van te voren mn hele reis bij hun zou gaan plannen... Niet dus! Ik had ondertussen van aardig wat mensen gehoord dat ik het beste richting Chang Mai kon gaan dus het compromis was uiteindelijk dat ze mn treinreis (nachttrein), eerste overnachting in ChangMai, mn trekking en de nacht van terugkomst regelden. Ik was er zeker van dat ik weer genaaid was qua prijs, maar de reactie van mensen is over het algemeen dat het wel een redelijke deal is, dus ik ga er dan maar vanuit dat dat waar is. Ik werd daarna nog netjes terug gebracht door Mek dus al met al was het een leuke ervaring.
Vanmiddag afgesproken met Rina, een meisje dat ik "gesproken"  had op een forum, even wat mee gedronken en morgen gaan we naar de weekendmarkt. ben benieuwd of ik me dan weer kan inhouden. Als het goed is gaan de meiden die Scott en ik later die avond hadden ontmoet (Marlijn, Eleanor, Josie) ook die kant uit, dat zou wel gezellig zijn want die zijn erg leuk. Jammer dus dat ik net had geboekt, zij blijven hier tot woensdag en gaan dan naar Cambodja.

Al met al een erg geslaagde dag en krijg al steeds meer het reisgevoel terug, heerlijk! Jammer dat ik niet langer kan blijven...

Nou mensjes, het is ondertussen 3 uur dus ik ga er maar weer eens een eind aan breien. Straks alvast mn tas inpakken, dan kan ik morgen wat langer blijven liggen... Jullie allemaal de groetjes en tot morgen of overmorgen ofzo.

Veel liefs,

Cindy x

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer