monsterbusrit deel 1

Mijn monsterrit is momenteel halverwege, ik zit in Bombay en ga vanavond verder naar Goa. Was nog een heel gedoe want we zouden bij een busstaton gedropt worden waar we de directe bus naar Hampi zouden pakken (10 uur van Goa). Eenmaal hier bleek dat niet het geval te zijn en werden we ergens langs de snelweg gedumpt. Na 16 uur in de bus waren we daar niet zo blij mee. Met de taxi naar een travelagent waar we te horen kregen dat er geen bussen naar Hampi gaan. Na veel gedoe besloten de bus te nemen naar Hubli ofzo, vanwaar het een uurtje zou zijn naar Hampi. Snel naar de bus want hij zou binnen een half uur gaan. In de Lonely Planet gecheckt waar Hubli nou eigenlijk lag.. ja, 5 uur van Hampi. Waren we niet zo blij mee, maar niks aan te doen, lang is het toch wel. In de bus ruzie over onze plaatsen en over hoeveel we moesten betalen voor de bagage. Uiteindelijk alles uitgezocht en ons gesetteld in de bus... kwam er een mannetje naar ons toe om te vertellen dat de bus helemaal niet stopte in Hubli. Eventueel op d snelweg maar dat zagen we niet zitten, dus weer met alle bagage terug naar het reisbureau. Geld terug gekregen en maar een ticket geboekt naar Goa. Die bus gaat direct en s nachts en dat was wel ideaal.

Maar een hoop gedoe dus. Ons even opgefrist in de wc van de bios en maar even gaan genieten van een Bollywoodfilm, want daar hadden ze in ieder geval airco.

We zijn nu dus behoorlijk vies, warm, zweterig, moe en een tike chagrijnig, maar met een beetje geluk kunnen we morgen neerploffen op een strandje... zucht.... Lange leve India!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer