Moe, moe en nog eens moe

Hallo lieve vriendjes en vriendinnetjes,

Daar ben ik weer. Een beetje (erg) moe vandaag, dus zal het niet te lang maken vandaag. Waar was ik gebleven? Ohja, mn laatste dagje Bangkok. Ik was met Rina naar de Chinese markt geweest, we wilden eigenlijk naar de weekendmarkt gaan maar dit leek ons ook wel leuk. Moet eerlijk zeggen dat het niet zo'n succes was, het was veels te druk en veel kitcherige spullen. Nu hebben we ook het idee dat we misschien niet in het goede gedeelte van China Town zaten, dat is het nadeel van het feit dat de meeste mensen hier bijna geen engels spreken en je toch heel graag willen helpen. Ze wijzen dan maar gewoon een kant op haha. Leuk was wel dat we met de boot gingen, ik had dat nog niet gedaan en is toch een stuk minder vies dan in de tuktuk. Plus je wordt er onderweg niet uitgegooid om touren te boeken of pakken te kopen :)
Ik word langzaam al een beetje minder slecht in het afdingen, al zal ik nog steeds wel teveel betalen... Misschien dat ik het aan het eind van de reis een beetje onder de knie heb.
Na de boottocht waren Rina en ik allebei best moe en hadden we hele moeie benen, dus eindelijk een massage genomen. Ik moet eerlijk zeggen: ik vind het een prima plan om dat elke dag even te doen. Net een voetmassage gehad, wel een stuk goedkoper, maar gewoon op een plastic stoeltje op de markt. In bangkok gingen we echt naar een massageruimte met rustgevende muziek en mochten we liggen, heerlijk! Heb nu een oliemassage en een voet-nek--schouder massage gehad, als ik terug kom van de trekking maar een Thaise proberen.
Na de massage nog even wat gegeten en gedronken met de mensen waar ik in Bangkok mee omging en toen hup, in de taxi naar de trein. Het station was echt supervaag, hele grote ruimte in het midden waar het helemaal vol zit met Thaise mensen die gewoon op de grond zitten te eten of tv te kijken. Echt heel raar. Wilde wel een foto nemen maar liep met 2 tassen dus geen zin. Maar kom er vast nog wel een keertje :)
De trein was eigenlijk wel ok, het is vrij luidruchtig, de bedden zijn niet super en je wordt flink heen en weer geschud, maar heb toch aardig kunnen slapen. Alleen was iedereen al weer vroeg op, dus toen ben ik er ook maar uit gegaan. Misschien niet zo slim, want ben nu echt kapot, maar dan slaap ik vanavond in ieder geval lekker. Oh, en verder dacht ik in de trein: wat is nou een goede tijd om diarree te krijgen?? Hhhmmm... een 14 uur durende treinrit met een ranzige hoge hurkwc waar je vanaf glijdt omdat je je nergens aan vast kan houden en die bijna niet door kan trekken lijkt me wel een goed plan... niet dus!!!!
Ik heb gelukkig geen pijn in mn buik en ook geen ren naar de wc anders gaat het fout taferelen, dus ik hoop dat het allemaal goed blijft gaan de komende 3 dagen...
verder is er eigenlijk weinig spannends gebeurd, hier nog niet echt mensen ontmoet. Was nadat ik gedoucht had even wat gaan eten (mn eerste curry, best lekker.. raak langzaam een beetje gewend aan wat pittiger eten) en toen weer gaan slapen. Om 6 uur kwam de tourgide (Moon) langs om te vertellen wat ik morgen mee moet nemen en toen heeft ie me meteen bij de markt afgezet. daar een beetje rondgelopen en nu ben ik op weg naar huis (al was de markt zo groot dat ik nog niet zeker weet of dat de goede straat is... ik ben echt hopeloos met kaarten!)

Morgenochtend wordt ik om 9 uur opgehaald. Ga dan 3 dagen trekken, naar verschillende bergvolken, watervallen, olifant rijden. Ben erg benieuwd en heb er veel zin in.
Mijn verhaal is alweer een stuk langer dan gepland dus ik ga er mee stoppen. Komende 3 dagen is het dus even stil hier (maar mailtjes en berichtjes zijn altijd welkom :) en dan hoop ik de volgende keer ook wat fotos te hebben.

Kus,

Cindy

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer