laatste paar daagjes zon, zee en strand

Het is vandaag dinsdag (volgens mij), 10 voor 11 en kom net mn bedje uit rollen. Ru en Rimma zijn op dit moment aan het snorkelen in Koh Tao, dus ik dacht, dit is een mooi moment om jullie weer eens lastig te vallen. Ik ben dus nog steeds op Koh Samui en blijf hier waarschijnlijk tot ik weer terug ga naar Bangkok (dit zal waarschijnlijk donderdag zijn) en dan zit het er echt op. Het is zo vreemd, aan de ene kant is het zo snel gegaan, maar aan de andere kant lijkt het net alsof ik nooit anders heb gedaan en kan ik me al haast niet meer herinneren hoe het is om een echt leven te hebben en te moeten werken enzo. Dit went zo snel :)
Maar goed, met mij gaat het alweer een stuk beter dan de laatste keer dat ik schreef. Baal nog steeds onwijs van mn tas en kan mezelf wel voor mn kop slaan dat ik zo stom ben geweest, maar aan de andere kant, ik kan er nu niks meer aan doen, ik ben verzekerd, dus ik moet er maar gewoon het beste van maken nietwaar?
Ik geloof dat ik vrij kort ben geweest met het vertellen wat ik de afgelopen tijd heb gedaan, best jammer aangezien deze site ook een beetje een dagboek is voor mij dus ik zal jullie een beetje bijkletsen. Het kan zijn dat ik dubbel vertel, het kan zijn dat ik dingen vergeet, we zien wel wat er gebeurd.

Ik was dus in Cambodja waar ik superleuke mensen heb ontmoet, de Skandinaviers. Super naar mn zin gehad, Angkor was supermooi, de mensen waren echt helemaal fantastisch en had er graag langer willen blijven. Maar helaas heb ik daar de tijd niet voor dus met pijn in mn hart (en mn kont, de wegen zijn behoorlijk hobbelig) afscheid genomen van de mensen en het land en in de bus richting de grens. Halverwege de weg naar de grens werden we allemaal in een andere, kleinere bus gegooid. Dit bleek niet voor niets aangezien we ongeveer 10 minuten later in de file terecht kwamen omdat de brug was ingestort. Dit klinkt erger dan het was, het zijn slechts kleine bruggetjes over kleine stroompjes in de velden, maar is toch vervelend als je daar als vrachtwagen op je zij in terecht komt....
De rest van de reis was vrij relaxed, zat nog erg met mn hoofd bij de mensen die ik had achtergelaten en voelde me voor het eerst in tijden weer een beetje alleen. Dat is het vervelende van alleen reizen, iedereen gaat samen met iemand verder, en jij moet toch dat stukje naar je volgende " hoofdstuk" alleen doorbrengen. Terug in Bangkok was ik erg moe en alleen dus ben meteen mn bed in gegaan en heb even heerlijk wat slaap ingehaald. ' s Ochtends bleken 2 Nederlandse jongens (David en Chris) die ik in de bus vanuit Cambodja had ontmoet in hetzelfde hostel te zitten, dus samen met hen de bus en boot naar Koh Samui geboekt. Wilde eerst naar Koh Phagnan gaan, maar kreeg 's ochtends een smsje van Rimma en Ru dat zij naar Koh Samui gingen en van daaruit naar Koh Phagnan, dus besloten eerst met hen af te spreken. Een hele goede keus want we zijn nog steeds samen en het klikt supergoed. Het voelt een beetje zoals ik in Australie klikte met Sam en Anne, die 2 Engelse meiden waar ik mee reisde toen (voor de mensen die dat nog weten). Zoals Ru gister zei: we are a three now :)

Maar goed, die gasten gingen dus naar Koh Phagnan en die zou ik op de Full Moon party weer zien en ik had hier met Rimma en Ru afgesproken. Dat was meteen weer helemaal gezellig. Ru is wat serieuzer en Rimma wat minder en ik het minste haha! Lekker met Rimma wezen stappen dus, heel raar fenomeen hier is dat ongeveer 70% van de Thaise meisjes stiekem geen meisje zijn. Erg interessant om te zien hoeveel (leuke, jonge) gasten erin trappen, en hoeveel jongens denken dat het meisjes zijn. Maar goed, het stappen is erg leuk, leuke muziek en een leuke sfeer. Rimma en ik zijn na het stappen nog wezen zwemmen met de buurjongens, heerlijk om weer eens iemand te ontmoeten die net zo gek is als ik en net zo weinig nadenkt over dingen. Zo beleef je de meest leuke dingen zeg ik altijd maar (en soms de wat minder leuke dingen, maar dat is het leuke, je weet nooit wat er gebeurd).
Woensdag zijn we vanuit hier met de boot naar Koh Phagnan gegaan waar ik had afgesproken met een meisje van internet. Dat was allemaal een beetje vreemd aangezien wij erg verschillend zijn en ik het prima naar mn zin had met Ru en Rimma, dus heb haar eigenlijk vrij weinig gesproken. Het resort waar we zaten was supermooi, maar vrij afgelegen. Donderdag zijn we dus naar Haad Rin gegaan om te kijken of er nog andere kamers waren, maar dit was zo moeilijk te regelen vanwege de full moon party dat we toch gewoon gebleven zijn. Onderweg compleet verzopen in een enorme regenbui, er was namelijk een tyfoon in aantocht. Achteraf bleek het allemaal mee te vallen, hij zou 2 uur 's nachts aan land komen en wij hebben er niks van gemerkt en het dak zat nog op het huis, dus dat was ok. Er was wel wat onduidelijkheid betreft de full moon party maar die ging uiteindelijk gewoon door en het is nog droog gebleven ook!!
De full moon party was zoals jullie weten niet echt een succes. Ten eerste had ik me er erg op verheugd een van die jongens uit Cambodja weer te zien, en die bleek niet te komen. Toen werd mn tas gejat en zat ik de halve avond bij de politie. En toen ik besloot toch een leuke avond te hebben bleek er iets mis te zijn met het drankje van Rimma. Wij hadden ongeveer evenveel gedronken en zij kan veel beter tegen alcohol en ik was een klein beetje aangeschoten en Rimma ging 10 min met een jongen mee, en storte compleet in toen ze terug kwam. Ze kon letterlijk niet meer op haar benen staan, weet de helft van de avond niet meer, heeft de hele avond en de hele volgende dag alleen maar kunnen slapen en kotsen. We denken dus dat iemadn wat in haar drankje heeft gedaan, maar weten het niet zeker. Al met al was het een vrij intenstieve avond. De volgende dag was Rimma dus nog steeds niet in staat iets te doen dus zijn we een extra dag op het eiland gebleven, Ru en ik zijn naar de politie geweest. Dat is serieus de enige plek hier in Thailand geweest waar ik me niet veilig voelde. Wat een vervelende sfeer zeg. Die agenten zitten alleen maar eng naar je te staren en lopen dan een beetje geniepig naar elkaar te lachen. Ze spreken alleen thais dus je hebt geen idee wat je moet doen en waar je op wacht. Na ongeveer een half uur wachten kwam de enige persoon die schijnbaar een proces verbaal kon opmaken en die snauwt dan wat dingen naar je, schrijft wat dingen in het thais en zorgt dat je het tekent en verwacht daarna geld. Ik had al gehoord dat als je niet wilt betalen dat het alleen maar meer wordt, dus heb heel snel betaald en ben snel weg gegaan, jakkes!!!
De volgende dag weer terug naar ons hostel in Koh Samui gegaan, en wat tours geboekt voor de volgende dagen. Gister zijn Ru en ik naar een marine national park geweest, met een speedboot die kant op en lekker snorkelen, zwemmen en kajakken. Was vrij zwaar (kajakken), en kan nu dus mn nek nauwelijks bewegen omdat zn schouders zo vast zitten. Vandaag zijn Ru en Rimma gaan snorkelen op Koh Toa en ik ga zo eens kijken of ik nog kan duiken morgen. Ru gaat morgen een tour over het eiland doen en Rimma moet nog snorkelen (die was gister niet wakker te krijgen). Ik ga vandaag lekker relaxebn op het strand en kijken of ik nog een beetje een kleurtje kan kweken voor ik naar huis kom.

Voorlopig ga ik eerst eens even een ontbijtje halen en dan lekker relaxen op het strand met mn boekje.
Het was een heel verhaal en het verbaasd me als je het helemaal gelezen hebt :) Ik laat jullie verder weer even met rust, misschien nog een verslagje uit Bangkok en dan ben ik alweer thuis.... Zucht....

Kus

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer