holymoly, wat een heiligheid

Na Varanasi (wat niet helemaal mijn ding was) de riskja gepakt naar Sarnath. Nog een heel gedoe want wij zijn dan wel erg goed in afdingen, soms besluiten riksjadrivers opeens onderweg toch de prijs maar weer te verhogen. Even ruzie gemaakt met de beste man op het station (hij moest nl op ons wachten omdat we een treinticket moesten regelen en daar besloot ie opeens 50 rupees voor te rekenen), en hem toen maar betaald voor het stuk dat we hebben gereden en lekker op zoek gegaan naar een leukere driver. Die bracht ons netjes voor de afgesproken prijs naar Sarnath dus dat was mooi.

Sarnath is een klein plaatsje met veel buddhistische tempels. Er staat onder andere (familie van... beetje jammer dat t niet de echte is) de boom waaronder Buddha zijn eerste teaching heeft gegeven. We hadden in de Lonely Planet gelezen dat we in een klooster konden slapen en dat hebben we dan ook maar gedaan. Sliepen dus 's nachts tussen de Sri Lankaanse (keese?) pelgrims, die het maar een beetje vreemd vonden dat we daar waren terwijl we geen buddhisten zijn. Gelukkig vond de monnik ons wel erg grappig, hij leek vooral erg onder de indruk van mn piercing en vroeg zich af of mijn haren een pet waren, hoe grappig is dat?!?!

De rest van de dag eigenlijk vrij weinig gedaan, we waren beiden nogal moe, dus na een beetje rondgelopen te hebben onze kont geparkeerd in een parkje. Ik lag net even relaxed met mn oogjes dicht toen ik Hanna hoorde fluisteren: Cin, moet je voor de grap eens kijken... En ja hoor, daar kwam een heel peleton Indiers aan om te vragen of ze bij ons mochten zitten. Natuurlijk wilden ze ook van alles van ons weten, waar komen we vandaan, hoe heten we? Ondertussen worden wij al vrij creatief in het verzinnen van antwoorden. Ik ga hier al een paar dagen als Maya door het leven, en het is toch altijd leuk dat ik hier door India kan reizen met mn Ijslandse vriendinnetje Karina, terwijl mijn medicijnen studerende vriend thuis in Nederland voor de katten zorgt...

Toen de mannen echter begonnen te vragen hoe vaak we seks hadden (1x per week, 1x per maand) besloot ik lekker mn oogjes weer dicht te doen en van een afstandje te genieten hoe Hanna dit oploste, ik heb me erg geamuseerd (en nee, het is me niet duidelijk geworden hoe vaak Hanna het nou eigenlijk doet daar in Ijsland haha!). Toen nog even een paar keer op de foto ('voor mn vrouw, als ze de foto dan ziet dan wil ze misschien bij me komen wonen... het is wel leuker als jullie je arm om me heen slaan... en misschien een kusje???'), en iedereen weer blij. En voor de nieuwsgierigen, het kusje heeft ie niet gekregen, zo makkelijk gaat dat niet!!!

De volgende dag stond Allahabad op het programma. Daar zouden we maar even blijven aangezien we 's avonds de trein zouden nemen naar Haridwar, waar we nu ook zijn. Allahabad is een stad waar weinig te doen is, dus dat hebben we ook gedaan. Even wat gegeten, mn sandaal laten maken (godzijdank waren de straten in Allahabad niet zo vies als in Varanasi) en wederom een parkje opgezocht. Was uiteindelijk best mooi want er stonden een paar graftombes die meer een soort tempels waren. Daar ook nog even binnen kunnen kijken, even een boekje gelezen en op naar de trein.

We gingen voor de eerste keer sleeper, dat is de goedkoopste slaapklasse. Hadden veel horrorverhalen gehoord van tassen die gejat worden, een constante stroom van bedelaars, kettingen die van je hals gerukt worden en vechtpartijen om het laatste bed. Hanna en ik waren dus op het ergste voorbereid. Om er wederom achter te komen dat India helemaal niet zo erg is als het lijkt (of hebben we steeds geluk gehad?). We hadden leuke mensen in onze coupee, hebben de sporadisch voorbijkomende bedelaar stug genegeerd en lagen netjes in onze geresveerde bedjes. Helaas ook dit keer weinig geslapen, aangezien ik de halve treinreis op de wc heb doorgebracht. Tja, dat gedeelte van India klopt op zich wel. Heb dus weer lekker last van mn buik, en 2 nachten weer fijne gesprekken gehad met de wc. Gelukkig gaat het nu weer beter dus ik ga zo even kijken of ik wat binnen kan houden. Ach, je begint eraan te wennen he?

Haridwar is tot nu toe eigenlijk leuker dan Varanasi. Het is de plaats waar de Ganges uit de bergen ontspringt en ook hier is iedereen aan het baden, wassen etc. Het is hier superdruk vanwege een of ander festival, en de mensen lijken hier een wedstrijd te hebben in 'wie kan de meest afgrijselijk lelijke dingen verkopen'. En geloof me, de competitie is groot. Hanna en ik hebben besloten dat Moeder Ganges wel een iontzettend slechte smaak moet hebben, wil ze blij zijn met alle lelijke offeringen die ze krijgt. Gelukkig staan er 2 bruggen na de plaats waar mensen hun dingen aan de rivier offeren een tiental mannetjes met haken, mandjes en hengels, om alle rotzooi weer uit de rivier te vissen (erg grappig om te zien), dus komt alles toch nog goed :)

Vandaag wilden we eigenlijk met de kabelbaan richting 2 tempels hier in de buurt, maar aangezien mijn buik nog steeds een beetje onbetrouwbaar is besloten gewoon een beetje rond te gaan wandelen. Hanna spotte opeens een handlezer/astroloog en hebben toen besloten onze toekomst te laten voorspellen. Bijna 2 uur bij die man gezeten en moet eerlijk zeggen: er klopte wel erg veel van wat ie zei. Gelukkig wordt mn leven alleen maar beter vanaf nu, dus dat scheelt.

Vanavond gaan we richting de puja op de Ganges, dan gaat iedereen bootjes met lichtjes op het water zetten en dat lijkt ons wel leuk. Morgen nog even kabelbanen en dan richting Rishikesh. Daar schijnen behoorlijk wat verdwaalde (Westerse) zielen rond te lopen, dus dat wordt lachen. Nog leuker dan mensjes kijken op Parkpop!

Mijn telefoon schijnt trouwens om een of andere reden geblokkeerd te zijn, ben er nog niet helemaal achter wat ik eraan kan doen, maar hou jullie op de hoogte. Tot die tijd dan maar alleen via de mail.

Lieve mensen, tot snel!!!

Kus en een knuffel

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer