Desert Tales (en andere verhalen)

Lieve allemaal,

Alweer een tijdje geleden na het laatste echte sterke verhaal, tijd dus voor een kleine update. Hanna en ik hebben uiteindelijk een aardig tijdje in McLeod Ganj vertoefd, een beetje door omstandigheden en eigenlijk te lang. Hanna was namelijk in McLeod Ganj een van de jongens waarmee ze in Nepal op trek was geweest tegengekomen. Samen hadden zij het plan getrokken om een 2/3daagse trekking te gaan maken. Of ik het erg vond om langer te blijven. Aangezien McLeod een leuk backpackers stadje is, supermooi ligt en de Dalai Lama in town was, vond ik dat natuurlijk prima. Ik keek zelfs wel uit naar wat daagjes in mn eentje, na al die tijd 24/7 samen geweest te zijn. Maar het weer had andere plannen. Van het zonnetje dat vrolijk scheen toen wij aankwamen was niks meer over. In plaats daarvan grote donkere wolken en regen, heel veel regen. Tja, en dan is het toch een minder leuk plan om te gaan wandelen/winkelen/terrasjes te pakken enzovoorts. In plaats daarvan een korte reiki cursus gedaan bij een Canadese man die we op een terrasje waren tegengekomen. Hoge verwachtingen en uiteindelijk wel leuke gesprekken gehad, maar of ik nou wat wijzer ben geworden op het gebied van reiki, ik betwijfel het. De teaching van de Dalai Lama (ik heb hem nu wel gezien!) was ook niet echt wat ik had verwacht. Hij geeft de teaching in het Tibetaans, en je hebt een radio met vertaling. Maar zelfs de vertaling was iets te hoog gegrepen voor mij en toen ik na een half uur nog steeds niet doorhad waar de beste man het over had, heb ik mn kussentje opgepakt en ben ik maar weer de bios ingedoken. Jaja, lang leve de bios!! Het schijnt wel vaker te regenen in McLeods en ze zijn dus uitgerust met 5 bioscopen. Erg lekker om weer gewoon relaxed een filmpje te kijken.

Vrij weinig gedaan dus in die week. Zondag waren we wel naar het Tibetan Children Village geweest om het fosterparents kindje van een vriendin van de mama van Hanna op te zoeken. Superleuke dag gehad met Dechen en haar vriendinnetje Lobsang. Ook erg tof om het childrens village te zien. Heel veel huizen, een beetje zoals mijn werk in Nederland alleen wonen er dan in plaats van 6 26 kinderen in 1 huis! Maar het was vrij westers allemaal, kregen een kopje thee en zelfs een koekje uit de koektrommel toen we de meiden kwamen ophalen. Ja, erg leuk om dat gezien te hebben en dan beginnen de werkkriebels toch wel weer te komen :)

Uiteindelijk is Hanna vanwege het weer niet gaan trekken en vrijdag was het tijd om de bus/trein te nemen naar Delhi.

Zaterdagochtend vroeg aangekomen in Delhi om daar Biman eens met een bezoek te verblijden. Volgens Wineke was het simpel om mn ticket te veranderen, de boeking is inmiddels al gemaakt en heb een vluchtschema. Gelukkig denken ze bij Biman niet zo simpel en hadden ze dus nog 30 andere dingen nodig. Inmiddels zijn we een week verder en lijkt het erop alsof alles nu inderdaad geregeld is, dus duimen maar!

De rest van de dag hebben we heel aso doorgebracht met shoppen, superveel gekocht voor belachelijk weinig geld. Zo gelukkig als een kind liepen we door de straat, op weg naar een kraampje om water te komen toen we opeens heel hard: Hanna!! hoorden. Bleken Dorreke en Emile (onze opvolgers in Parsauni) daar te zitten. Gezellig samen gegeten en hopelijk zien we ze in Goa weer aangezien ze daar rond dezelfde tijd ook heen gaan.

Na Delhi richting Agra gegaan waar we eigenlijk alleen de Taj Mahal zijn wezen bekijken. Erg mooi gebouw, al is het zonde dat ze die dingen niet bouwen op de plaats waar de zon op of onder gaat. Gelukkig was het meer dan de moeite waard om op een onmenselijke tijd ons bed uit te komen aangezien we een van de eersten binnen waren en dus de troste bezitters zijn van foto's van de Taj, zonder een hele bups mensen.

Snel weer weg uit Agra, want veel is er niet te beleven. Het begin van onze reis naar Rajasthan, een staat die grotendeels in de woestijn ligt en bekend staat om zijn forts.

Eerst naar Jaipur, een grote stad waar we weinig aan vonden. Er zijn wat mooie forten en het oude gedeelte van de stad staat bekend als de roze stad, dus we hebben een rikshawmeneer gechartert om ons de hele dag de mooie plekjes van Jaipur te laten zien. Was erg mooi, al was de roze stad toch over het algemeen blauw en begon rikshawmeneer Ali Baba aan het einde van de dag toch wel erg overtuigend te verklaren dat we toch echt de fabrieken moesten bekijken... en natuurlijk mochten we dan wel wat kopen, hij was tenslotte de slechtse niet. De forts (forten??) waren mooi, en ondanks dat de stad niet echt de moeite waard was ben ik blij dat we zijn geweest. 's Avonds naar de bios gegaan, en niet zomaar een bios. Een grote, roze gekleurde suikertaartachtige bioscoop, echt te grappig voor woorden. Jammergenoeg werd ik in de kraag gegrepen door een wel erg enthousiaste beveiligingsbeamte toen ik een fotootje probeerde te maken, dus helaas geen bewijs, maar vertrouw mij maar, het was erg grappig. Niet zo grappig als de film trouwens, het was een hindifilm, zonder ondertitels, geen idee waar het allemaal om ging. Het plot van de film scheen steeds te veranderen, van een tekort aan water, naar een dode man met een loterijkaartje, een man die niet van olifant af wil komen, een jongen die verliefd is op een meisje, een jongen die een erg slechte kapper heeft en een vrij ongezonde relatie met zijn superarrogante zus.... You name it, zij hebben het. Het publiek scheen het in ieder geval een superverhaal te vinden, dit lieten zij blijken door elke 5 minuten hard te joelen, te lachen, te klappen... al met al een echte belevenis en een aanslag op de lachspieren.

Nu zijn we in Pushkar waar we morgenochtend de bus nemen naar Jodhpur. Pushkar is een klein stadje rond een meer waar mensen heel enthousiast over zijn en vaak langer blijven dan gepland. Nu denk je, leuk: daar is vast veel te doen. FOUT! Er is hier helemaal niks te doen. Wij hebben de afgelopen dagen dus doorgebracht met hangen, lezen, shoppen, eten, drinken, shoppen, eten, slapen, kletsen, shoppen, hangen (and so on, and so on). Best relaxed al zeg ik het zelf. Gister was een soort feestje waarbij je gratis een kamelentocht door de stad mocht maken. En wie waren dus de eerste idioten die op een kameel zijn gaan zitten?? Je raadt het al :) Maar we hebben lol gehad. Onze kameel had vrij veel jeuk en vond het nodig de godganselijke tijd met zn achterpoot op zn buik te krabben... en dan is het goed vasthouden daar bovenop. De hele weg naar de zandduin (waar een feest was) bekogeld met bloemen, door mensen die langs de route stonden, ja... ik vind de woestijn wel leuk.

Morgenochtend gaan we naar Jodhpur en daarna naar Jaisalmer, wat echt in de woestijn ligt. Daar gaan we een kamelensafari doen, heb ik echt veel zin in, best leuk die beesten.

Nou, het is inmiddels bijna 4 uur dus ik ga me richting ons hotel begeven, we hebben besloten namelijk vandaag wat actiefs te doen en de tempel op de berg te beklimmen voor sunset, schijnt super te zijn. Het is helaas vandaag niet zo helder dus hoop dat we een beetje uitzicht hebben.

Mensen, zie dat het in Nederland langzaamaan ook weer wat warmer aan het worden is. Mooi, want we hebben hier een partij zomerkleren ingeslagen :) hihi.

Dikke kussen aan iedereen en tot mails!!!

Cindy

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer