Angkor Wat

Hi mensen!!!

Ik ben in Cambodja. Het duurde even en het veroorzaakte wat blauwe plekken op de billen, maar ik ben veilig en wel in Cambodja. Het was een leuke ervaring om hier te komen, ben stiekem wel blij dat ik de bus heb genomen, al sprak ik tijdens de reis op sommige momenten wel anders. Het is ongeveer 420 km van Bangkok naar Siem Reap en we hebben er in totaal 15 uur over gedaan!!!!! Hoe deden we dat??

De bus zou om 7 uur vertrekken. Ik stond netjes om kwart voor 7 bij de ophaalplaats. Om 8 uur stond ik daar nog steeds. Toen kwam er eindelijk een mannetje op een brommer die druk begon te schreeuwen dat ik moest opschieten om naar de bus te lopen (tenslotte stond ik al een uur op hem te wachten). Ik haasten naar de bus en snel naar binnen.....om daar vervolgens nog ruim een half uur te wachten op andere mensen... In de bus tot vlak voor de grens lekker geslapen, ik had 2 stoelen. Toen gegeten en daar ook ons visa geregeld. Ruim een uur later op weg naar de grens. Daar moest iedereen de bus uit, backpack op je rug en met zn allen lopen naar de grensovergang. Daar ruim een half uur in de rij gestaan om Thailand uit te mogen (het was ongeveer 36 graden, mijn backpack weegt minstens 25 kg.... ik had de tijd van mn leven.... zucht). Toen dachten we dat we er waren, maar nee. We moesten toen buiten in de brandende zon ongeveer 20 minuten wachten tot iedereen Thailand uit was en toen liepen we met zn alleen naar het volgende kantoortje waar we vervolgens een half uur moesten wachten om Cambodja in te komen. En daarna weer in de brandende zon wachten tot iedereen klaar was (had ik al gezegd dat het 36 graden was en dat mn backpack minimaal 25 kilo weegt???)
Toen werden we naar een of ander zaaltje gebracht waar we weer moesten wachten. Waarop?? Geen idee. De bus stond al voor de deur, er waren teveel mensen voor die bus, dus misschien was er geen chauffeur. Eindelijk mochten we de bus in, bleken ze 28 mensen in de bus te kunnen proppen. Letterlijk. Er was een rij stoelen links en een dubbele rij stoelen rechts en in het midden waren klapstoeltjes dus je kon je nauwelijks bewegen. En toen kwam het leuke gedeelte... de Cambodjaanse weg. Ik heb ergens gelezen dat het tegenwoordig een redelijke weg is... dan wil ik niet weten hoe die hiervoor was. Het is iets meer dan 100 km en we hebben er volgens mij een uurtje of 5-6 over gedaan, het was een half verharde weg met ongelooflijk veel kuilen, heuvels, zand, stenen noem maar op. Al met al kwamen we hier om 10 uur aan.
We werden bij een hostel gedropt en wilden eigenlijk ergens anders heen, dus wij onze backpack op en gaan wandelen. We werden letterlijk achtervolgd door allemaal mensen die ons overal heen wilden brengen en waar we ook heen wilden, het kon niet: All full, but my uncle got place, I call him, I bring you there, cheap rooms. Om een lang verhaal kort te maken, na ongeveer een uur zijn we weer terug gegaan naar het eerste hostel waar we uiteindelijk een prima kamer hadden. Ik had in de bus een Deens meisje ontmoet, Ingrid, waar ik nu een kamer mee deel, en we gaan voornamelijk met 2 Zweedse en een Noorse jongen om die we uit de bus kennen. Erg gezellig. Woensdag met zn 5en 2 tuktuks genomen (we hebben onze eigen chaffeurs die letterlijk alles voor en met ons doen, ze nemen ons de hele dag overal mee naartoe en gaan met ons stappen, helemaal leuk!) en naar Angkor gegaan. Ik moet eerlijk zeggen dat het echt erg indrukwekkend is, al praten we allemaal een hoop en heb ik soms het idee dat ik meer aan het kletsen ben met iedereen (al klets een van die Zweden een stuk meer dan ik, geloof het of niet) en af en toe vergeet om om me heen te kijken. 's Avonds de zonsondergang gekeken, erg mooi. Daarna snel even gedoucht en de stad in waar we met een hele groep, oa wat andere mensen uit de bus naar een Cambodjaanse nightclub geweest zijn (best handig die tuktuk drivers, zo kom je nog eens ergens anders). Het was een hele speciale ervaring, erg leuke sfeer en die mensen dansen echt vreemd. Ze lopen allemaal in een kringetje achter elkaar en doen dansjes met hun handen enzo :) Daarna nog naar een bar en toen ging iedereen een beetje naar huis en naar bed maar Emanuel, Andreas en ik zijn wakker gebleven en hebben rond 5en de tuktuk naar Angkor genomen om de zonsopgang te zien. Erg mooi en blij dat ik het gedaan heb. Toen naar bed en om een uurtje of half 2 vandaag weer naar Ankor. Daar onder andere naar een tempel geweest waar de jungle de tempel begroeid. Volgens mij is dit een vreemde zin, maar als ik foto's online zet dan begrijpen jullie wel wat ik bedoel. Ook nog op de foto geweest met de man op de voorkant van de Lonely Planet (reisgids), erg grappig om die in het echt te zien.

Na gaan we wat eten en dan denk ik weer de stad in.

Spreek jullie snel!!!!  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer