Alles goed!!!

Hallo lieve mensen,

Ik heb begrepen dat er al wat nieuws vanuit Nepal jullie richting op is gekomen over de situatie in Nepal, vandaar eerst even wat nieuws over hoe het er hier allemaal aan toe gaat. 8 Februari zullen hier verkiezingen gehouden worden, wat zijn invloed heeft op de situatie hier. Donderdag zijn wij in Kathmandu aangekomen. Normaal gesproken komt de bus rond half 4-4 uur aan. Vanwege het feit dat er nu veel meer Check Points zijn onderweg en vooral in de vallei werd dit 3 uur later. Op zich totaal niks van gemerkt, wij als toeristen mogen gewoon blijven zitten in de bus, het leger is erg vriendelijk en er hangt geen vervelende sfeer. Het voelt een beetje als een vakantie naar Frankrijk waar je dus om de haverklap in de file belandt.|
Aangekomen in KTM kregen we te horen dat het mobiele netwerk is afgesloten. Ook is er een avondklok, wat betekent dat je na 9en de straat niet meer op mag. wij zijn dus nog snel even wat gaan eten, erg jammer dat het zo is gelopen want het was ons afscheidseten en had niet helemaal ingepland dat dat zou betekenen: een pizza binnen een kwartier naar binnen werken. Snel naar huis dus, gelukkig geen vervelende sfeer op straat, alleen erg rustig, veel winkels waren dicht, weinig mensen op straat.
Terug in het hotel kregen we te horen dat er de volgende dag een avondklok (hoe noem je zoiets als het 's middags is??) zou zijn van 8 tot 6, dus dat was jammer. Ik ben binnen gebleven maar een paar hebben geprobeerd om naar buiten te gaan en er was niemand alleen maar leger. Ook die waren gewoon erg vriendelijk dus dat was wel fijn om te horen. Het was dus alleen in KTM omdat er een demonstratie aangekondigd was die ze niet door wilden laten gaan dus op deze manier probeerden ze het te voorkomen. Internet en de telefonen hebben er ook een tijd uit gelegen, maar om 6 uur was alles weer normaal en konden we gewoon uit eten enzo.
Vandaag is alles weer open en is er behalve de avondklok (die blijft tot na de verkiezingen) niet zoveel meer van te merken. Hanna is vanochtend vertrokken richting Pokhara om daar te gaan trekken (oom, ik ga niet trekken, ik blijf nog even hier in KTM) en ik ben van hotel verhuisd. Waarschijnlijk ga ik voor de verkiezingen nog even naar Pokhara met Jeewan (de leuke Nepalees) om bij zn moeder op bezoek te gaan. Hanna en ik hebben hier voor 5 feb weer afgesproken want vanaf dan ligt het verkeer in het land een week stil vanwege de verkiezingen. We moeten dan ons visum voor india halen en kunnen dan die kant op. We willen eigenlijk over land maar mocht het niet veilig zijn of niet goed voelen boeken we lekker een ticket en gaan we vliegen, veiligheid voor alles!!!

Oh, en nog even wat belangrijks, het kan zijn dat de telefoonlijnen en het internet er ergens in de komende tijd uit gehaald wordne. Ik zal zoveel mogelijk mailen en bellen, en als het aangekondigd wordt van te voren, dit natuurlijk laten weten. Maar dat jullie weten dat dat kan gebeuren en dat dat niets ergs hoeft te betekenen! Ik heb me tot nu toe nog geen seconde onveilig gevoeld, en zal zeker niet blijven als ik dat wel ga doen. Ik volg het nieuws en Rene en Ajay zorgen goed voor ons.
Ik wil jullie niet bang maken met bovenstaande, maar denk dat het belangrijk is dat jullie weten hoe het hier momenteel is, ik weet ook niet wat en op welke manier er nieuws naar NL gaat. Ik gebruik mijn gezonde vestand en luister voornamelijk naar mijn gevoel en dat zegt nu nog dat ik hier best kan blijven. Ik volg de aanwijzingen en regels op en doe geen dingen die ik in NL ook niet zo doen (me in demonstraties mengen ofzo).

Hoop dat jullie je een beetje gerust gesteld voelen, ik zal binnenkort ook nog even een leuk verhaaltje plaatsen over mn afscheid en weerzien met Jeewan, maar het belangrijke nieuws moet eers!!

Met mij gaat het ondertussen prima. Ik ga nu snel weer naar buiten en even wat winkeltjes langs want dat kan met zo'm stom curfew natuurlijk ook niet (ben je eindelijk in de bewoonde wereld..... hihi)

Dikke kus en veel liefs uit Nepal!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer